REGIOTOUR Noord-Nederland 2024

Urgenda is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland sneller duurzaam wil maken. Samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Tijdens de regiotour willen we laten zien dat het kan, en vooral: hoe!

Programma

Op 14 en 15 oktober tourt Urgenda door Friesland & Groningen. We gaan op bezoek bij de koplopers en innovaties op het gebied van bio-based bouwen. Welke materialen en technieken zijn het meest duurzaam, effectief en efficiënt? Wat kan er vandaag al, en wat kan er in de nabije toekomst? Ga met ons mee!

Ga je mee?

Ben je ook nieuwsgierig naar de laatste ontwikkeling op het gebied van bio-based bouwen en duurzaamheid? Dan ben je van harte welkom om met ons mee op tour te gaan. Meld je aan via onderstaand formulier.

Aanmeldformulier

Deelname
Geef kort aan welke dag(en) je mee wilt en/of welke onderdelen je graag wilt bijwonen. We nemen contact met je op.

Podcasts

Programma

14 oktober 2024

Oosterwolde, Leeuwarden, Oude Pekela, Zuidbroek

We starten met een kennissessie biobased bouwen en gaan vervolgens langs bij telers van o.a. miscanthus, hennep en stro en kijken hoe deze verwerkt worden tot hoogwaardige duurzame bouwmaterialen.
15 oktober 2024

Kloosterburen, Ingwierrum, Dokkum, Nieuwehorne

We bezoeken bio-boeren die vlas en hennep telen voor bouw en kleding. Dijkstra Draisma laat biobased materialen zien, bij GreenInclusive zien we nieuwe ontwikkelingen, en we eindigen met een rondleiding door een zelfoogsttuin voor lage inkomens.

Alle bezoeken van deze Regiotour