20-22 juni 2012

Urgenda liet van 20 t/m 22 juni met Utrechtse organisaties zien wat in de provincie Utrecht gebeurt op het gebied van duurzaamheid. En eventueel nog meer zou kunnen!

Terugblik

De Urgenda regiotour trok met een karavaan elektrische en groengas auto’s langs 20 plaatsen waar duurzaamheid zichtbaar wordt. Een greep uit de activiteiten: opening van het C-fordt, het verhaal achter blije koeien, het proces van poep naar groengas, uitreiking van de prijs van het duurzaamste idee voor Amersfoort en de futuristische Solar Truck van de Hogeschool Utrecht voor het eerst in het openbaar, op de Neude!

De Regiotour Utrecht is de achtste regiotour van Urgenda. Doel van de tour is duurzame koplopers in elke provincie in Nederland in het zonnetje te zetten, verbindingen te leggen, te helpen en te kijken welke kansrijke initiatieven zich lenen voor opschaling. We maken de concrete voorbeelden zichtbaar en laten zo de duurzame dynamiek in de regio zien. Duurzaamheid in de breedte, van duurzaam voedsel en elektrisch vervoer tot energieopwekking en zorg. Van duurzame mode en biomassa tot gaming en groen gas. Van Mijdrecht tot Amersfoort en van Benschop en Driebergen tot Maarssen. Ondernemers, gemeenten, bewoners, studenten: ze komen allemaal aan bod!

Experts
De karavaan bestond uit het Urgenda-team en bestuur met diverse experts zoals:

  • Urgenda directeur Marjan Minnesma (nr. 1 Trouw duurzame top 100)
  • Jan Rotmans (Professor Transitiemanagement EUR)
  • Carolyn Steel (Foodexpert Hungry City)
  • Jacqueline Cramer (Hoogleraar duurzaam innoveren UU)
  • Ad van Wijk (Hoogleraar Future Energy Systems TU Delft)
  • Mariëtte Pennarts (gedeputeerde Provincie Utrecht)
  • diverse Utrechtse bestuurders, wethouders, ondernemers.

Video's