1-3 juli 2009

Urgenda tourde van 1 t/m 3 juli door de provincie Friesland en net als de voorgaande drie regiotouren was ook deze tour langs duurzame initiatieven succesvol. Opmerkelijk was de goede samenwerking tussen de diverse initiatieven, overheden en bedrijven. Samen met Urgenda kwam er ook meer inzicht in de obstakels die duurzame innovaties en initiatieven tegenkomen.

Terugblik

In het debat ‘Gaat Fryslân kopje onder’ met Pier Vellinga (klimaatprofessor WUR), Jan Rotmans (voorzitter Urgenda) en gedeputeerde Hans Konst kwamen deze punten tevens naar voren en haalde de Urgenda tour hiermee de volgende dag de voorpagina van de Leeuwarder Courant (zie deel 1 en deel 2).

Urgenda ging verder op bezoek bij de woonwijk Wyldehoarne en het praktijkcentrum Nij Bosma Zathe waar 200 koeien via mestvergisting 700 gezinnen van energie voorzien. Op de laatste dag van de tour kwamen op Ameland de Waddeneilanden bij elkaar, werd er gesproken over de Cradle to Cradle Islands en werd de speciale 100% elektrische Ambulance TH!NK onthuld die ingezet wordt op Terschelling.

Foto's

Video's