REGIOTOUR Zuidwestelijke Delta

Urgenda is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland sneller duurzaam wil maken. Samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Tijdens de regiotour willen we laten zien dat het kan, en vooral: hoe!

Programma

Met elektrische auto’s toerden we door de Zuidwestelijke Delta. Samen met onder­nemers, gemeenten, boeren, bewoners en jongeren bespraken we en zochten we mee naar oplossingen op het gebied natuur- en land­bouw, bodem­verbetering, energie­opslag­systemen, eiwit­transitie, CO₂-opslag, bio­diversiteit en zeespiegel­stijging.

Kijk terug & lees na

Kijk de video’s hieronder terug of scroll door naar het programma: daar vind je per onderdeel alle informatie over het bezochte initiatief. Of gebruik de kaart om te zien waar we allemaal geweest zijn.

Video's

Podcasts

5 april 2022

Terheijden, Breda

We bezochten een 1001ha boer en de Traais Energie Collectief in Terheijden. 's Avonds onderwijsavond bij Curio in Breda waar studenten, wetenschappers, boeren en ondernemers pitchten over innovaties in landbouw, bodem, biodiversiteit en water.
6 april 2022

Breda, Dinteloord, Rilland, Yerseke

Deze dag kwamen innovaties aan bod op het gebied van de eiwittransitie, bio- en bietendiversiteit, en lokale samenwerking aan duurzaamheid. We sloten af met CO₂-opslag, zeewier en schelpdieren - zowel aan als óp zee.
7 april 2022

Kruiningen, Goes, Colijnsplaat, Nieuwerkerk, Bruinisse

We gingen langs Zeeuwse koplopers als Meatless en proefboerderij Rusthoeve, een zoet & zout water innovatie, Kalfjes bij de Koe en MeerBomen.Nu. Vanaf 17:00 een expertsessie met 3 provincies (waaronder gedeputeerden) over klimaat en zeespiegelstijging.
8 april 2022

Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Dordrecht

We praatten met o.a. econoom Max van der Sleen en grote akkerbouwers over de groene groei in de Zuidwestelijke Delta. Daarnaast bezochten we in Dordrecht de demonstratiefabriek van HVC die bioplastics uit slib maakt.

Alle bezoeken van deze Regiotour