woensdag 6 april 2022 |
 16:30 uur

Mosselen en oesters: het voedsel van de toekomst?

Als de zeespiegel blijft stijgen en daarbij de kans groter wordt dat een deel van Nederland onder water zal komen te staan, dan zijn er alternatieve en aanvullende manieren van voedselproductie nodig. De zee, wateren en meren bieden een groot ecosysteem, waarin bijvoorbeeld schelpdieren een cruciale rol in spelen. Ze kunnen namelijk helpen bij het verdedigen van de kust en het op peil houden van de waterkwaliteit. Daarnaast laat onderzoek van de WUR zien dat mosselen en oesters uitstekend scoren als het gaat om CO₂-voetafdruk, circulaire productie en gezondheidsaspecten. 

In Yerseke stapten we op de boot ‘Yerseke 100’ om mosselen en oesters van dichtbij te bekijken! Wouter van Zandbrink, voorzitter van Stichting Kwaliteit Schelpdieren, vertelde op de boot o.a. over de kansen van schelpdieren als voedsel van de toekomst.  

Locatie: Meerpaalweg 20, Yerseke (Yerseke 100 ligt aan einde van de pier)

Foto's

Video