woensdag 6 april 2022 |
 08:00 uur

The Protein Brewery

The Protein Brewery ontwikkelt en produceert duurzame, proteïnerijke voedingsingrediënten op basis van fermentatietechnologieën. Met de plantaardige proteïne (Fermotein®) wil oprichter Wim de Laat bijdragen aan een duurzame oplossing voor het voeden van een groeiende wereldbevolking Met slechts 1% landgebruik en 5% watergebruik in vergelijking met de productie van een stuk rundvlees kan de plantaardige proteïne ook nog bijdragen aan het verminderen van dierenleed, nitraatuitstoot en klimaatverandering. 

Het productieproces bestaat uit een unieke combinatie van eigen micro-organismen en een eenvoudig te bedienen brouwproces, waardoor Fermotein® een kosteneffectief compleet voedselingrediënt is, met een van de laagste ecologische voetafdrukken. Het kan worden geproduceerd uit een grote verscheidenheid aan waterefficiënte, niet-allergene en wereldwijd beschikbare gewassen, waaronder maïs, aardappelen en suikerbieten. 

Fermotein® is er zowel in natte als in droge vorm, en kan dan ook in tal van voedingsproducten worden gebruikt: van vleesvervangers en smoothies tot pasta en proteïnerepen. Het innovatieve bedrijf heeft grootse plannen om uit te breiden, maar kent als koploper ook genoeg uitdagingen.  

Gedeputeerde Elies Lemkes van de Provincie Noord-Brabant en wethouder Tim van het Hof van de gemeente Breda waren ook aanwezig.

Locatie: The Protein Brewery, Goeseelstraat 10, Breda