dinsdag 5 april 2022

Terheijden, Breda

Wat Hebben we gedaan

We bezochten een 1001ha boer en de Traais Energie Collectief in Terheijden. ’s Avonds onderwijsavond bij Curio in Breda waar studenten, wetenschappers, boeren en ondernemers pitchten over innovaties in landbouw, bodem, biodiversiteit en water.

Video

Podcast

14:30

Start Urgenda Regiotour in Terheijden

14:35

Kruidenrijk grasland van 1001ha.nl

15:15

Traais Energie Collectief - op naar een energieneutraal Terheijden

15:45

Energiebrouwerij - en het geheim van Traaie

18:30

Onderwijs pitch-avond over innovaties in bodem, landbouw, biodiversiteit en water.

kaart

PROGRAMMA Zuidwestelijke Delta 2022

5 april 2022

Terheijden, Breda

We bezochten een 1001ha boer en de Traais Energie Collectief in Terheijden. 's Avonds onderwijsavond bij Curio in Breda waar studenten, wetenschappers, boeren en ondernemers pitchten over innovaties in landbouw, bodem, biodiversiteit en water.
6 april 2022

Breda, Dinteloord, Rilland, Yerseke

Deze dag kwamen innovaties aan bod op het gebied van de eiwittransitie, bio- en bietendiversiteit, en lokale samenwerking aan duurzaamheid. We sloten af met CO₂-opslag, zeewier en schelpdieren - zowel aan als óp zee.
7 april 2022

Kruiningen, Goes, Colijnsplaat, Nieuwerkerk, Bruinisse

We gingen langs Zeeuwse koplopers als Meatless en proefboerderij Rusthoeve, een zoet & zout water innovatie, Kalfjes bij de Koe en MeerBomen.Nu. Vanaf 17:00 een expertsessie met 3 provincies (waaronder gedeputeerden) over klimaat en zeespiegelstijging.
8 april 2022

Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Dordrecht

We praatten met o.a. econoom Max van der Sleen en grote akkerbouwers over de groene groei in de Zuidwestelijke Delta. Daarnaast bezochten we in Dordrecht de demonstratiefabriek van HVC die bioplastics uit slib maakt.