woensdag 6 april 2022

Breda, Dinteloord, Rilland, Yerseke

Wat hebben we gedaan

Deze dag kwamen innovaties aan bod op het gebied van de eiwittransitie, bio- en bietendiversiteit, en lokale samenwerking aan duurzaamheid. We sloten af met CO₂-opslag, zeewier en schelpdieren – zowel aan als óp zee.

Gedeputeerden van de provincies Brabant, Zeeland en Zuid-Holland met Landbouw in hun portefeuille waren de eerste helft van de dag bij het programma aanwezig.

video'S

Podcast

08:00

The Protein Brewery

10:00

Fabulous Farmer Pieter Maris

10:45

Cosun Beet Company

11:15

Groene Cirkels en circulaire landbouw

12:30

Waterpoort Academy & streeklunch

13:45

CO₂ in schorren in het verdronken land

15:45

Zeewieren

16:30

Mosselen en oesters: het voedsel van de toekomst?

kaart

PROGRAMMA Zuidwestelijke Delta 2022

5 april 2022

Terheijden, Breda

We bezochten een 1001ha boer en de Traais Energie Collectief in Terheijden. 's Avonds onderwijsavond bij Curio in Breda waar studenten, wetenschappers, boeren en ondernemers pitchten over innovaties in landbouw, bodem, biodiversiteit en water.
6 april 2022

Breda, Dinteloord, Rilland, Yerseke

Deze dag kwamen innovaties aan bod op het gebied van de eiwittransitie, bio- en bietendiversiteit, en lokale samenwerking aan duurzaamheid. We sloten af met CO₂-opslag, zeewier en schelpdieren - zowel aan als óp zee.
7 april 2022

Kruiningen, Goes, Colijnsplaat, Nieuwerkerk, Bruinisse

We gingen langs Zeeuwse koplopers als Meatless en proefboerderij Rusthoeve, een zoet & zout water innovatie, Kalfjes bij de Koe en MeerBomen.Nu. Vanaf 17:00 een expertsessie met 3 provincies (waaronder gedeputeerden) over klimaat en zeespiegelstijging.
8 april 2022

Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Dordrecht

We praatten met o.a. econoom Max van der Sleen en grote akkerbouwers over de groene groei in de Zuidwestelijke Delta. Daarnaast bezochten we in Dordrecht de demonstratiefabriek van HVC die bioplastics uit slib maakt.